La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 22 - BA Quadrupel / 11% vol / 37,5 cl.
Het Batchregister over Batch 22:
Oak Aged Batch 22 is grotendeels gerijpt op Duitse Single Malt vaten. Deze whisky is aanzienlijk zachter en minder ‘geturfd’ dan zijn Schotse tegenhangers, waardoor batch 22 veel zachter is dan de voorgaande batches die zijn gerijpt op whisky vaten.Naast de moutige en gerookte geur zijn ook banaan, vanille, honing, appel en bloesemgeur te onderscheiden. De whisky is duidelijk maar niet overheersend aanwezig, waardoor de La Trappe Quadrupel nog duidelijk herkenbaar blijft. Dit resulteert in een harmonieuze smaakversmelting, waarbij aroma’s van amandel en rook vrij komen. Batch 22 is vol van smaak en erg complex; bij elke slok lijken er nieuwe smaakassociaties naar boven te komen. In de nasmaak is de alcohol duidelijk aanwezig samen met de bitterheid van houttannine, welke enige tijd blijft hangen. Deze batch is misschien niet de meest extreme batch, maar door de complexiteit en harmonische totaalsmaak een echte aanrader.
Deze batch is geblend in oktober 2015.
Untappd 4.38
La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 24 - BA Quadrupel / 11% vol / 37,5 cl.
Het Batchregister over Batch 24:
Batch 24 presenteert zich met de normale amberbruine Quadrupelkleur en heeft een vrij fragiele schuimkraag. In de geur voeren kersen meteen de boventoon en wordt de vergelijking op met veel zoetrijp fruit opgeroepen. Naast kersen komen hints van mango, banaan en aardbei naar boven. Ook de geuren van amandel en vanille zijn herkenbaar als die van alcohol, caramelmout en eikenhout. De smaak is vol tot zelfs bombastisch, warmend en uitdagend en wordt gedomineerd door kersen. Daarna komen de smaken van vanille en caramel-zoet en eindigt die in een droge tannine bittere alcoholische nasmaak. De ‘kersentouch’ vult de Quadrupel-smaak prima aan, waardoor deze batch duidelijk afwijkt van alle voorgaande 23 batches. De bijzondere componenten maken batch 24 tot een aanrader voor de liefhebber.
Deze batch is geblend in mei 2016.
Untappd 4.39